Dentium Implant Hoş geldiniz..
Dentium ImplantDentium ImplantDentium Implant
(Pazartesi - Cumartesi)
info@dentiumimplant.com
Kızılhisar mah. 104068Nolu Sk. No:20/1
Dentium ImplantDentium ImplantDentium Implant
0

İmplant Nedir?

Milattan önceki yıllarda bile implant tedavisi yapılıyordu. Eksik dişlerin yerine taş, tel ve benzeri malzemeler koyularak tedavilerin yapıldığı araştırmalarda tespit edilmiştir. Modern anlamdaki implant tedavisi 1960’lı yıllarda başlamıştır ancak Türkiye’de 2000’li yıllardan itiraben yaygınlaşmıştır.

Tek ya da birden fazla diş eksikliğinde implant tedavisi, klasik köprü tedavilerinin yerini almıştır. Çünkü köprü tedavisinde diş eksikLiğinin olduğu bölgelerin önünde ve arkasındaki dişler kesilmektedir. İmplant tedavisinde ise eksik dişin olduğu bölgeye direk tedavi yapıldığı için komşu dişler zarar görmez.

Ayrıca yaşlı hastalarda ya da diş eksikliğinin çok fazla olduğu ve takıp çıkarmalı protez diye bilinen hareketli protezlerin yerine de impant yapılır. Üst çene ve alt çenede tam dişsizlik vakalarında 6-8 adet implant yerleştirilerek sabit köprü protezine benzer protezler yapılabilir. Bu sayede hareketli protezlerin yerinden oynaması, yumuşak dokuya vurması ve aşırı hacimli olmasının önüne geçilmiş olur.

Tabiİ burada diş hekiminin implant yapılmadan önce her vakayı dikkatlice incelemesi ve gerekli radyolojik değerlendirmeleri yapması da gerekir. Çünkü implant tedavisi sağlam çene kemiğine yapılır ve kemik yetersizliği varsa kemik nakli ve kemik tozu ile bu durum da düzeltilerek implant yapmaya hazır hale getirilir.

İmplant türleri nelerdir?

Endosteal implantlar: Bunlar cerrahi yolla çene kemiğine yerleştirilir. Daha sonra diş eti dokusunun iyileşmesiyle ikinci bir işlem yapılıpdişeti  şekillendirilir. Uygulanan son aşamada yapay dişler, köprüler ya da protezler gruplar şeklinde implanta bağlanmaktadır. Pratikte en çok kullanılan implant şeklidir.

Subperiosteal implantlar: Bu türler diş eti dokusunun alt kısmına çene kemiğine yerleştirilen metal çerçeveden meydana gelir. Diş eti iyileştikten sonra metal çerçeve çene kemiğine sabit durumuna gelir. Metal çerçevede bulunan materyaller diş etlerinden dışarıya çıkar. Buralara implantlar monte edilir. En fazla kullanılan endosteal vida şeklinde olan türleridir.

Herkes İmplant Tedavisi Olabilir Mi?

İmplant vidaları belirli genişlikte ve kalınlıkta ürünlerdir. Bu sebepten ötürü, tedavinin uygulanacağı bölgenin implant vidasını kabul edecek genişlik ve yükseklikte olması gerekir. Çene kemiğinin ne kadar dayanıklı olduğu da implant tedavisini doğrudan etkiler.

Tedavi öncesi ve sonrası diş etleri tam anlamıyla sağlıklı olmalıdır. Kişinin genel sağlık durumunda bir sıkıntı olmadığı sürece implant tedavisi için uygulanan bir üst yaş sınırı yoktur fakat, 18 yaşından küçük hastalar için kemik ve yüz gelişimi tamamlamadıkları sebebiyle implant tedavisi önerilmez.

İmplantının Yan Etkileri Varmıdır?

Herhangi bir cerrahi operasyonda olduğu gibi, diş implantı yaptıranlarda bazı bazı yan etkiler görülebilir. Bununla birlikte, yan etkiler ufak çaplı ve tedavi edilebilir. 

·    İmplant yapılan yerde enfeksiyon oluşması,

·    Öteki dişlerde ya da kan damarlarında yaralanma veya hasar oluşması,

·    Kendi dişleriniz, diş etleriniz, dudaklarınız ya da çenenizde ağrı, uyuşma veya karıncalanmaya neden olabilecek sinir hasarı,

·    Çenenin üstüne yerleştirilen diş implantları sinüs boşluklarınızdan birine girdiği zaman sinüs problemleri.

İmplant Tedavi Aşamaları Nelerdir?

Diş implantları için tedavi sürecinde, diş eti ve kemikler gibi dişleri destekleyen yapıların tedavisinde uzmanlaşmış bir diş hekimi olan ağız ve çene cerrahı başta olmak üzere çeşitli uzmanlardan oluşur. 

–    Periodontist, 

–    Protez uzmanı

–    Nadiren Kulak – Burun ve Boğaz (KBB) uzmanına ihtiyaç duyulabilir.

Diş implantları bir ya da daha fazla cerrahi operasyon gerektirdiğinden, işleme hazırlanmak için aşağıdakileri içeren kapsamlı bir değerlendirme yapılması gerekir: 

·    Kapsamlı diş muayenesi: Diş röntgenleri ve 3D görüntüler çekilir, dişlerinizden ve çenenizden yapılmış modeller tasarlanır.

·    Tıbbi geçmişinizin gözden geçirilmesi: Doktorunuza, reçeteli ya da reçetesiz kullanmış olduğunuz ilaçlar ve/veya takviyeler ile ilişkili bilgi vermelisiniz. 

Kronik kalp hastalıklarınız ya da ortopedik olan implantlara sahipseniz, hekiminiz enfeksiyonu önlemek amacıyla ameliyattan önce antibiyotik kullanmanızı önerebilir.

·    Tedavi planı: Sizin özel durumunuza göre uyarlanan bu planda, kaç tane dişe ihtiyacınız olduğu, çene kemiğinizin ve kalan dişlerin durumu gibi faktörler dikkate alınır.

Ağrı kontrolünü sağlamak amacıyla, operasyon sırasında anestezi seçenekleri arasında lokal anestezi, genel anestezi ya da sedasyon bulunur. Sizin açınızdan en uygun olan seçenek hekiminiz tarafından değerlendirilir. 

Diş bakım ekibiniz, hangi tür anestezi uygulanacağına bağlı olarak, ameliyattan önce ne yiyeceğiniz veya içeceğiniz konusunda size bir liste sunar. Sedasyon veya genel anestezi uygulanırsa, birisinin sizi operasyon ardından eve götürmesi gerekir ve evde dinlenme halinde olmanız önerilir. 

Diş implant cerrahisi genellikle aşamalar halinde yapılan bir ayaktan ameliyattır. Bir diş implantı yerleştirme işlemi, aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok adım içerir:

·    Hasarlı dişi çıkarma,

·    Gerektiğinde çene kemiği hazırlığı (aşılama),

·    Diş implant yerleştirilmesi,

·    Kemiğin büyümesi ve düzelmesi,

·    Köprü yerleşimi,

·    Yapay dişin yerleştirilmesi.

Bu süreç aylar alabilir. Geçen zamanın büyük bölümü çenede oluşan yeni kemiğin büyümesini ve düzelmesini beklemeyle geçecektir. Durumunuza, yapılan özel işlemlere veya kullanılan malzemelere bağlı olarak, bazı adımlar bazen birleştirilebilir. 

 İmplant Temizliğinde nelere dikkat edilmelidir?

İmplant tedavisinin ardından 3 ay ila 9 ay gibi bir iyileşme sürecinden geçersiniz. Bu süre zarfında ağız ve diş bakımınıza son derece özen göstermeniz gerekir. İmplant, ağzınızın içinde bulunan doğal olmayan bir yapı olduğu için temizliğine en az kendi dişlerinize gösterdiğiniz kadar, hatta daha fazla dikkat ve özen göstermelisiniz.

İmplant tedavisi ne kadar zorsa, implant temizliği de o kadar zordur diyebiliriz. Öğrenme sürecini aştıktan sonra temizlik işlemi son derece kolaydır. Burada kilit nokta, tedaviye gerekli zamanı ayırmanız gerektiğidir. İmplant tedavisinin başarıyla sonuçlanması için gerekli olan en önemli şeylerden birinin düzenli ağız ve diş bakımı olduğunu asla unutmamalısınız.

Yorum Yap

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

X